Back to All Events

Tangoorkester fra Argentina - Nøtterøy Kulturhus

Orquesta del Centenario er et ungt, internasjonalt tangoband fra Buenos Aires. De vekker stadig begeistring med sine energiske og dynamiske livekonserter.

Bandet, som har sine røtter i stilen Guardia Vieja, er et fast innslag på tangoscenen i Buenos Aires og har vakt stor begeistring på sine turnéer i Argentina og Europa. I april 2016 opptrådte de med Alexander Rybak i Teatro Coliseo under hans debutkonsert i Argentina. Til høsten kommer de på sin aller første turne i Norge.

Gruppens repertoar inkluderer tangoer, valser og milongaer, både instrumentale og vokale, og er rettet mot både det dansende og det lyttende publikum.

Mer om bandet:

Orquesta del Centenario er et tangoensemble fra Buenos Aires som spiller i en stil kjent som La Guardia Vieja. Gruppen ble startet i 2012 under ledelse av den anerkjente gitaristen Eduardo Valle Cuarteto del Centenario, og teller i dag 5 musikere fra Argentina, Brasil, Frankrike og Norge.

I Argentina opptrer de ofte på klubber og milongaer i Buenos Aires. I mai-juni 2015 holdt de sin egen forestilling, "El Tango ha Muerto!", på Teatro El Vitral i sentrum av Buenos Aires. Forestillingen ble presentert i programmet "Loco por el tango" på den kjente radiokanalen La 2x4. De har opptrådt live på radioer som Radio Nacional, Radio Am América, Radio Noticias og La 2x4. I juli 2015 dro bandet på turné til Santa Rosa og General Pico på invitasjon fra kulturministeren i La Pampa. Deretter fortsatte de til Frankrike og Italia på sin første Europa-turné, hvor de presenterte sitt ferske studioalbum, "Homenaje" (2015).