Back to All Events

Ayumi Tanaka Trio - Cafe M / Tønsberg

Urijazz presenterer på cafe-m:
– pianotrio med japansk vri

Inspirert av den nordiske jazzen flyttet den japanske pianisten Ayumi Tanaka til Oslo i 2011 for å studere jazz og improvisasjon ved Norges Musikkhøgskole. Musikken hennes har vakre og lyrisk svingende elementer som fanger lytteren. Med inspirasjon fra skandinavisk jazz blandet med elementer fra hennes egen kulturelle bakgrunn tok det ikke lange tiden før hun fant sin egen personlige stil og gjorde seg bemerket på den norske jazzscenen.

Ayumi Tanaka Trio dreier seg rundt den spontane interaksjonen mellom tre sterke musikalske personligheter og utforsker nye uttrykksmuligheter innenfor det klassiske pianotrio-formatet. Musikken er komponert av japanske Ayumi Tanaka og består av små° ideer, akkordsekvenser, korte linjer og mønstre inspirert av ulike musikalske stiler og sjangre. I tillegg til a° forholde seg til dette rammeverket utforsker trioen improvisasjon over den helhetlige formen, veksler uanstrengt mellom individuelt og interaktivt spill og skaper både romlige og intense forløp. Resultatet er en sterk synergi med tre unike stemmer i fri utfoldelse.

Kompet i trioen er kjent fra en rekke sammenhenger i norsk jazz, bassist Christian Meaas Svendsen og trommeslager Per Oddvar Johansen. Begge gjester stadig vekk Urijazz og cafe-m.

Ayumi Tanaka- piano

Christian Meaas Svendsen- bass

Per Oddvar Johansen - trommer

 
Later Event: September 9
Tønsberg Vikingfestival