Back to All Events

Lars Martin Myhre m/band - Støperiet / Tønsberg

10. august fylte Lars Martin Myhre 60 år, og 9. september slipper han sin jubileumsplate «Hans Majestet». På grunn av Lars Martins nære forhold til Urijazz (en av stifterne) har klubben fått til en eksklusiv releasekonsert på Støperiet, en uke før plata slippes.

En forsinket 60-årsfeiring blir det også. Lars Martin kommer med fullt band og en rekke gjester, også fra hjembyen Tønsbergs fantastiske musikkmiljø.

Artisten, komponisten, gitaristen og produsenten Lars Martin Myhre har i flere tiår vært en meget sentral aktør i norsk musikkliv, ikke minst på grunn av sitt helt spesielle melodiske talent.

Lars Martin er en av Urijazz’ «Founding Fathers» og var i mange år leder av det legendariske Slagen Storband, der mange av Tønsberg-regionens profesjonelle musikere fikk sine første leksjoner. Han skrev seg inn i norsk musikks kanon sammen med Odd Børretzen på 1990-tallet. I bandet satt det bare «Urijazz-folk».

Hans produksjon gjennom over 40 år er altfor omfattende til å ramses opp her, men kort sagt: Han har komponert film- og teatermusikk, han har deltatt på nærmere 70 plater, han har samarbeidet med utallige andre artister, bl.a. Arild Nyquist, Palle Mikkelborg, Odd Børretzen og Halvdan Sivertsen, mottatt fire Spellemannpriser, tre nominasjoner og oppnådd et platesalg på nærmere 500 000 enheter. Hans soloplater har fått strålende mottagelse av både publikum og anmeldere.