Back to All Events

Fransk romansekveld «Chansons d´adieu» - Bølgen Kulturhus Larvik

Fransk romansekveld «Chansons d`adieu»
Med Marianne Folkestad Jahren og Joacim Knoph

  Frankrike har gjennom tidene produsert noe av det aller ypperste verden har sett innenfor lyrikk, musikk og kunst. Konserten består av franske romanser fra  impresjonismen - skrevet av bl.a. Fauré, Debussy og Poulenc.   Sangene er en hyllest til kjærligheten og til trøst i sorgen over å miste den næreste. Men også en hyllest til det universelle håpet som overgår tid og sted.  Musikerne tar deg med på en reise fylt av flyktige drømmer og eventyr.    Tekstene er skrevet av noen av symbolismens store diktere som Verlaine, Prudhomme og Hugo. Mange opplever vår egen tid som urolig og dramatisk. Gjennom å gjenoppdage impresjonismens idealer med moderne øyne, søker musikerne å finne frem til noe som er felles. Ikke bare som en naiv virkelighetsflukt, men som en dypere og tidløs kilde til sannhet, håp og forløsning.   Marianne Folkestad Jahren jobber for tiden i inn- og utland som operasanger, og har tidligere jobbet på kjente scener som Deutsche Oper am Rhein i Düsseldorf og Festival Aix-en-Provence.   Joachim Knoph er aktiv som solist og kammermusiker, og har opptrådt som pianist i en rekke europeiske land. Han utgir i 2016 Johan Kvandals komplette klavérmusikk på cd, og er også aktiv som komponist.   Marianne og Joachim har jobbet med dette franske repertoaret i flere år, og har fremført det bl.a. på «Sunday Classics» i Oslo. Musikken er vakker og publikumsvennlig   Konserten varer ca. en time.  Foto: Åsa Maria Mikkelsen   Anbefales hvis du liker: opera, lyrikk, klassisk   Arrangør: Bølgen Kulturhus