Back to All Events

No 4 - Bølgen Kulturhus Larvik

2005 gikk Julia Witek, Ingeborg Marie Mohn og Emilie Christiansen ut fra Foss VGS, og siden den gang har bandkonstellasjonen deres hatt mange navn og former. En tid het de Samkjørt, så Sam’s Shirt, og trioen var i mange år en godt skjult hemmelighet for mannen i gata, men popstjerner blant venner og kjente. Med låter som «Føkk Lunsj», «Jeg har aldri sett Elg» og «Kjedelig» var bandets Soundcloud-konto og den årlige smekkfulle sommerkonserten på Skaugum de eneste stedene man kunne oppleve bandet og musikken.   I slutten av januar 2016 slapp de sitt debutalbum på Arch Records. Albumet «Henda i været» er et resultat av 14 års vennskap, 8 år som band, 4 forskjellige navn og en haug av låter.   I 2014 slapp de sin første låt, «Lite og stort», som ble A-listet på NRK P1. Det samme ble låten «Hvis det var meg», gitt ut i desember samme år. «Lite og stort» var også en del av en stor prisvinnende kampanje for Widerøe, hvor «hele Norge» sammen laget musikkvideo til låta ved å laste opp bilder og video fra rundt omkring i landet. Oppmerksomheten førte til at No. 4 fikk åpne Spellemannsprisen 2015 og solgte ut Parkteatret i Oslo, da med kun tre låter utgitt. (Den tredje, «En annen deg», ble B-listet på NRK P1).   «Henda i været» har blitt et tydelig statement på hvem No. 4 er som band og låtskrivere. Sangene handler om tilhørlighet og indentitet. Om det å finne seg en plass og å ikke strekke til. Bandet har sammen med produsent Goran Obad laget et detaljrikt, organisk univers som strekker seg fra sparsommelige pianoballader, til rike popproduksjoner med synther, saksofon og strykeorkester(!), sistnevnte arrangert av svenske Erik Arvinder, som har laget arrangementer for blant andre Seinabo Sey og ane Brun.   Anbefales hvis du liker: pop, vise, vokal   Arrangør: Bølgen Kulturhus