Back to All Events

Monica Heldal - Bølgen Kulturhus Larvik

Monica Heldal

To år etter at hun slapp et debutalbum av sjeldent kaliber, er Monica Heldal klar med oppfølgeren.    Det snakkes ofte om karrierer som tar av som en rakett, men sjelden stemmer uttrykket så godt som i Monica Heldals tilfelle. Etter at hennes egenfinansierte demo ga hennes innpass på by:Larm i 2012, skjedde ting veldig raskt for den unge Bergensartisten. Året etter kom debutalbumet «Boy From The North», som ble overstrødd av strålende anmeldelser og terningkast fem fra blant annet VG, Dagbladet, Aftenposten, Dagsavisen og Bergensavisen - bare for å nevne noen.    Triumfferden fortsatte med oppvarming for storheter som Tom Petty, Bjørn Eidsvåg og Ben Howard, turnering med sistnevnte og deltakelse på hans «Burgh Islands» EP som toppet iTunes-listen i Storbritannia, samt spillejobber på kryss og tvers i Norge og utlandet. Debutalbumet innkasserte også to Spellemannpriser for «Beste popsolist» og «Beste nykommer», Gramo-stipend, og 21 uker på den norske albumlista. Stort bedre kan det rett og slett ikke gjøres.    I 2016 kommer oppfølgeren til debutalbumet. Også denne gang får Heldal hjelp av Øyvind Blomstrøm, Cato “Salsa” Thomassen, Børge Fjordheim og Øystein Frantzvåg. Og som på førsteplata inneholder albumet en blanding av flere sjangre; elementer av folk, rock, pop, country og prog kommer sammen i en høyere enhet, med Monicas personlighet og særpreg som x-faktoren som binder det hele sammen.  Anbefales hvis du liker: roots, pop, americana   Arrangør:Bølgen Kulturhus