Back to All Events

Mirroring the Spectacle - Katarina Martine Marthinsen - Galleri Ask


KATARINA MARTINE MARTHINSEN
Lørdag 17.september – søndag 9.oktober
Skulpturelt fotografi

Mirroring the Spectacle
Katarina Martine Marthinsen er i sin kunstfaglige praksis opptatt av å synliggjøre usynlige sammenhenger som på ulike måterpreger vår oppfattelse og våre handlinger, både på bevisste og ubevisste nivåer. «Mirroring the Spectacle» er en studie i menneskets evne til å ferdigstille, og en kritisk påminner om hva som er skapt avforestillingsevnen og hva man faktisk ser. En forestillingsevne som preger vår evne til å gjenfortelle. Også fordi vi husker hva vi er mottakelige til å se - og ikke hva vi faktisk så. Kunstneren jobber med fotografiske teknikker og fremstiller motiver og installasjoner med mange lag av virkeligheter. Hun blander materialitet, tekstur og motiv i gjentagende prosesser ­til man mister evnen til å skille de enkelte egenskapene fra hverandre og blir usikker på hva man egentlig står ovenfor. Utstillingen er støttet av Norsk Kulturråd.

katarinamarthinsen.no