Back to All Events

Sissel Vera og Lionel Loueke - Cafe M - Tønsberg

- Urijazz presenterer på cafe-m:
Sissels klokkeklare stemme med Herbie Hancocks faste gitarist

Sissel Vera Pettersen er Levangerjenta som via studier ved jazzlinja på NTNU endte opp i København. Hun kommer til oss med gitaristen Lionel Louke fra Benin! Louke har de siste årene vært Herbie Hancocks foretrukne gitarist.

I denne duoen møter vi en gjensidig musikalsk forelskelse, et syngende møte av komplementering og kontraster. Vi får soniske utflukter av originalkomposisjoner, jazzstandarder og improvisasjonsstrekk som kan ta pusten fra deg. Bakenfor det særegne uttrykket aner man røttene fra både Benin og Norge, med en trang til frigjøring, til å gi og ta plass. De sier om hverandre: «Sissel er en av mine favorittsangere gjennom tidene. Stemmen hennes har full kontroll og er klar som glass. Ikke noe landskap skremmer henne, jeg blir aldri begrenset, bare inspirert». «Lionel innehar en helt unik kombinasjon av rytmisk og harmonisk bøyelighet. Jeg har aldri hørt noen spille gitar som han, spekteret av lyder han kan lage med instrumentet, er fantastisk! Jeg elsker komponeringen hans, og stemmen har en varme og varhet som resonerer vakkert i meg.». Vi skal kanskje få tillegge at han jo er et fullt komp – alene – og i tillegg kommuniserer vokatl med Sissel.

Denne duoen er lyden av to som inspirerer hverandre til opphøyelse, og det er en følelse du også vil sitte igjen med. De utviser en teknikk og musikalsk lekenhet som setter publikum i en euforisk tilstand. Tør vi spå sesongens høydepunkt? Politiken om duoen: «Den norsk-afrikanske duo slap simpelthen jordforbindelsen. Det var som at blive løftet og båret af to lysalfer.»

Sissel Vera Pettersen vender nå nesa hjemover igjen og har tiltrådt som ny kunstnerisk leder i Trondheim Voices fra 1. juli 2016.

Lionel Loueke – sang, gitar, effekter

Sissel Vera Pettersen – sang, saksofon, live elektronikk

Earlier Event: October 13
MODDI - Nøtterøy Kulturhus
Later Event: October 14
Vika Band - Oktoberfest - Color Viking